МЕДИИТЕ ЗА НАС

Standartnews: Катар иска българско месо

ян. 12, 2014

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев получи писмо от шейх Абдалла бен Насер бен Халифа Ал-Тани, премиер и вътрешен министър на Катар. То му бе предадено от посланика на Доха у нас Мохамед бен Али Алнуейми. Двамата обсъдиха възможностите за развитие на двустранните отношения. Ден преди това дипломатът бе приет и от министъра на отбраната Ангел Найденов, с когото обсъдиха сътрудничеството в отбраната.

Посланик Алнуйми се срещна и с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, на когото предаде меморандум за сътрудничество в овцевъдството.

Дипломатът посочи, че българското месо е много качествено и се надява двете страни да задълбочат сътрудничеството си в земеделието и животновъдството.

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.