МЕДИИТЕ ЗА НАС

Ще изчезне ли водата от пилешкото месо? – Интервю с Илонка Аврамова в TV7

фев. 1, 2013

Гости по темата в „Добро утро, България!“ на TV7 бяха: новият председател на Асоциацията на месопреработвателите – Илонка Аврамова, която днес, 30-ти януари, даде първото си телевизионно интервю на този пост и представителят на птицевъдите Благо Джиев.

Илонка Аврамова поясни, че основният проблем е липсата на разбиране от страна на хората, че този закон засяга само българските производители. Чрез него няма да изчезне пилешкото месо с вода, просто родните производители вече няма да имат равен старт с чуждите.

Гостите посъветваха  да купуваме българските продукти, които са много по-качествени от вносните, въпреки пропуските в обработката. Джиев припомни, че всяка година в Европа над половин милион човека се разболяват вследствие на некачествено или заразено месо, част от което се внася и в България.

Вижте цялото видео интервю…

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.