Новини

С голям интерес премина и третият семинар на тема ЕТИКЕТИРАНЕ НА ХРАНИТЕ в София

апр. 2, 2014

27 и 28 март 2014 година, в Заседателната зала на Българска стопанска камара в София, се проведе третият от поредицата семинари на тема “ЕТИКЕТИРАНЕ НА ХРАНИТЕ – ПО-ДОБРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ“.

Целта на мероприятието беше фирмите и контролните органи от София, Благоевград, Кюстендил и Перник да се запознаят с Регламент 1169/2011 г. и съвместно с водещите специалисти в областта на етикетиране на храните, контролните органи, фирмите и АМБ да изготвим Примерни модели за етикетиране на месо и месни продукти.

На семинара присъстваха 64 експерти на фирми и на контролни органи.

Представителите на фирмите бяха много активни по време на дискусионния форум и по време оценката на етикетите с техните силни и слаби страни.

Водещите лектори представиха актуалното законодателството за етикетиране на храните, както и новите аспекти за етикетиране на храните.

Специално внимание беше отделено на специфичните изисквания към етикетиране на месото и месните продукти и сроковете за въвеждане на изискванията към етикетиране на храните и контрол.

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.