Новини

ПРАЗНИК НА ГОРНООРЯХОВСКИЯ СУДЖУК 2018

май 26, 2018

ОТ 8 ДО 10 ЮНИ 2018 Г. ГР. ГОРНА ОРЯХОВИЦА

ПОСРЕЩА ГОСТИ ЗА

ХІІ-Я ПРАЗНИК НА ГОРНООРЯХОВСКИЯ СУДЖУК

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на Празника.

Той се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България с финансовата подкрепа на МЗХГ и ДФ „Земеделие“ и с активното участие на Община Горна Оряховица.

В празника ще вземат участие фирмите „Р.А.-03-БОБИ“ ООД, „РОДОПА ГОРНА ОРЯХОВИЦА 96“ ЕООД и

„СТЕФАНОВ – И.СТЕФАНОВ 04″ ЕООД,

които единствени в страната имат право да произвеждат горнооряховски суджук.

Всяка година Празникът събира все повече почитатели на местния деликатес не само от региона, а и от цялата страна. Горнооряховският суджук е първият български продукт, вписан в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания.

В Историческия музей се намира единствената в България експозиция „Горнооряховски суджук“, която разказва историята на този деликатес – запазена марка на града. Тя проследява развитието в производството на суджука от самото начало до днес.

Сцена на тридневните празнични изяви отново ще бъде парк „Градска градина“.

Гостите на празника ще могат освен да опитат горнооряховски суджук, да се забавляват с много българска музика и да участват в различни кулинарни демонстрации и игри с награди.

За участие в тридневната празнична програма Община Горна Оряховица е поканила: оркестър „Елит фолк“, сестри Диневи, оркестър „Паскалев“, Поли Паскова и ансамбъл „Чинари“, оркестър „Плам“, Пепи Христозова, Кичка Бодурова и квартет „Мистик“ и самодейни състави от общината. Водещ ще бъде актьорът Ненчо Балабанов.

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.