Новини

Неправилно етикетирани вносни храни

юли 29, 2016

В АМБ постъпиха сигнали за наличие в търговската мрежа на храни, които не отговарят на изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1169/2011 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 25 октомври 2011 година за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Храните, за които е подаден сигнала се продават в магазините на търговските вериги „Билла” и „Кауфланд“ и те са: ЧИБИН Зелен фасул с пилешко месо 300g; ЧИБИН Грах с пилешко месо 300g; ЧИБИН Кюфтета с боб 300g; ЧИБИН Птичи Чибин пастет 300g; САДУ Свински пастет Апетит 120g; САДУ Пуешко месо 130g; Пастет от птиче месо 130g FO; ЛОТРУ Грах с пилешко месо; ЛОТРУ Зелен фасул с пилешко месо; ЛОТРУ Птичи Чибин пастет.

На 3 юни 2016 г. изпратихме писмо до БАБХ с молба да се извърши проверка за горепосочените храни. Получихме следния отговор за предприетите действия от БАБХ, който може да намерите в секция документи.

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.