Новини

Избрани деликатеси на традиционния празник на месопреработвателите

сеп. 16, 2012

Асоциацията на месопреработвателите събра за дванадесети път членове, партньори и приятели на градинско парти-барбекю.

Своеобразен парад на постиженията на месната индустрия, така нарече бранд мениджърът на марка „Орехите“ Миглена Матева традиционното парти-барбекю „Тайната на българския вкус“, организирано от Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ). То  се проведе на 13 септември 2012 г. в  дипломатически клуб „Глория Палас“ в столичния квартал Горна Баня.

И тази година членовете на организацията се бяха погрижили да представят най-добрите си продукти пред своите гости – над 350 народни представители, служители от различни министерства и агенции, посланици, търговски аташета,  представители на фирми – членове на АМБ, търговски вериги, браншови организации от хранителната и питейна индустрия, ресорни журналисти и др.

Сред щандовете със сурово-сушени продукти се открояваше този на „Орехите“, отрупан с луканка, сушеница, суджук, бабек, пастърма и още неустоими деликатеси. Домакините се бяха погрижили да не липсва и топла скара. Марка LEKI например предлагаше на гостите топли наденици, дебърцини, кренвирши, мортадела, деликатес с цели парченца месо, шунка и други вкусни изкушения, предпочитани и познати вече повече от 12 години на българския потребител.

„Всяка година през септември събираме партньори и приятели в неформална обстановка, защото вярваме, че това помага  на съвместната ни работа с институциите да се опознаем по-добре, да ги запознаем с нашите проблеми не в строго протоколен стил, а по човешки, да осигурим на членовете си контакт с потенциални партньори в лицето на чуждите търговски представителства и разбира се – да се повеселим, като същевременно покажем на гостите си на какво високо ниво е месната индустрия в България“, коментира изп. директор на АМБ Светла Чамова.

 

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.