Новини

ГРАДИНСКО ПАРТИ-БАРБЕКЮ „ТАЙНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ВКУС“

сеп. 21, 2017

 ЗА 15-ТИ ПЪТ АСОЦИАЦИЯ НА МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ РАЗКРИ „ТАЙНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ВКУС”

Посрещнахме гости, колеги и приятели на градинско парти-барбекю в ресторант Максим, Дипломатически клуб „Глория Палас” на 13 септември 2017 г.

Представители от посолствата и търговските мисии на Испания, Италия, Гърция, Нидерландия, Унгария, Белгия, САЩ, Русия, Франция и др., представители на Парламента, Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на здравеопазването, БАБХ, браншови организации, медии и фирми споделиха с нас удоволствието от храната,  майсторлъка и традициите, високото качество и впечатляващото разнообразие от деликатеси, произведени от фирмите членове на Асоциацията.

Празника беше официално открит от г-н Атанас Урджанов, председател на АМБ. Той поздрави гостите с добре дошли и изтъкна, че традициите се пазят ревностно през годините от всички. Особени заслуги има обаче г-н Кирил Вътев, тогавашния Председател на Управителния съвет на асоциацията, който за първи път преди много години, предлага българските месопреработватели да представят свои продукти пред колеги, дипломати и администрация в неформална среда.

Председателя изказа специална благодарност от името на УС на спонсорите на тържеството:

Генералния спонсор – РВС РУСЕ-СОФИЯ, ПЛОВДИВ – акредитирана лаборатория за изпитване на храни;

фирма „КОЛБАСО“, Батановци;

МОТО-ПФОЕ;

Лаборатория за изпитване на храни АЛИМЕНТИ, Пловдив  и

фирма БИЛЯНА МЕС, с.Българско Сливово.

Както всеки празник и този не мина без музика, песни и танци. Веселото ято на малките и шумни „Врабчета“ – даровитите деца на България се погрижиха за доброто настроение на гостите. Изненадаха ни с подарък – огнено шоу, което очарова всички.

Но какво е празник без трапеза. Онзи традиционен български вкус и аромат на прясно изпечено месце и руйно вино не липсваха и тук. За вкусните месни специалитети и деликатеси се бяха погрижили нашите приятели и колеги от АВИСПАЛ ООД, БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД – ОРЕХИТЕ И ЛЕКИ, БИЛЯНА МЕС, БОНИ ХОЛДИНГ АД, ДЖИЕВ АД, ЛАЛОВ И ВАЧЕВ ЕООД, ЛОТОС ООД, ПЛЕВЕН МЕС ООД, УНИТЕМП ЕООД и СДРУЖЕНИЕ „ТРАДИЦИОННИ СУРОВО-СУШЕНИ МЕСНИ ПРОДУКТИ“.

Тайната на българския вкус беше пренесена в няколко домове със специалните кошници с вкусни месни продукти, осигурени за томболата от: БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ, ТАНДЕМ В, БИЛЯНА МЕС, БОНИ ХОЛДИНГ,  ЛАЛОВ И ВАЧЕВ, ЛОТОС, МЕС-КО, МЕСОМАНИЯ ТРЕЙД, ПЛЕВЕН МЕС, СТЕФАНОВ – ИВАН СТЕФАНОВ и Сдружение ТРАДИЦИОННИ СУРОВО-СУШЕНИ МЕСНИ ПРОДУКТИ.

Юбилейната празнична торта този път беше разрязана от екипа, без чиято помощ този празник не би могъл да се състои: Кирил Вътев, Атанас Урджанов и колегите от офиса: Светла Чамова, Павлина Лилова, Диляна Попова, Паулина Иванова.

Прекрасно и зареждащо пиротехническо шоу – заря беше кулминацията на празника, който пак по традиция завърши с кръшни български хора.

Асоциация на месопреработвателите в България

Тел: 02) 971 26 71; 870 90 66

e-mail: office@amb-bg.com

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.