Новини

„ДНИ НА БЪЛГАРСКОТО МЕСО“

сеп. 10, 2019

Най-вкусното изложение за месо стартира в Сливен

Запазете си датите 11-12 октомври

Предстои откриването на най-голямото изложение по животновъдство, което традиционно се провежда до Сливен. За първи път тази година в рамките на събитието ще се проведат „Дни на българското месо“, които ще дадат среща на най-добрите майстори на месото – производители, кулинари, професионалисти и почитатели. На 11-ти и 12-ти октомври водещи малки и средни фирми ще покажат вкусни български рецепти и качествени нови продукти. Традицията ще срещне технологиите и фантазията в подготовката на месни специалитети и аламинути на място. Но в едно изложбата на сектора ще бъде ненадмината: всичко ще се върти около най-ценния от всички хранителни продукти – месото.

„В продължение на два дни ще покажем как секторът се адаптира към изискванията на бъдещето. Модерни фабрики и интелигентни системи за производство, тенденциите в опаковането и безопасността на храните, чистото етикетиране и нарастващите очаквания за качеството на месото са само част от отговорите, които индустрията дава на българските потребители. Другата идва от майсторлъка в рецептурите, от подготовката и обработката на месото, от опита и уменията на кадрите в бранша. Точно тях искаме да покажем в „Дните на българското месо“, каза д-р Светла Чамова от Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на изложението.

Програмата включва изложба на малки и средни месопреработвателни фирми, с демонстрации и дегустации от Месокомбинат Бурденис – Свиленград, Р.А. БоБи – Горна Оряховица, Свинекомплекс Голямо Враново, с. Голямо Враново, Ников-Иван Костадинов – Сливен, Мегакол – Нова Загора и Новалиа – София.

Вкусни състезания, много забавления и изненади очакват посетителите на 11 – 12 октомври в Сливен.

В 10.00 ч. ще започне конкурсът „Да сготвим заедно“. Шеф-готвач и ученици от професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен ще представят кулинарни продукти на тема „Сините камъни“.

От 10.30 до 12.30 ч. ще бъде времето на най-малките. Ученици от 4-ти клас на училище „Васил Левски“ в Сливен ще участват в Кулинарно шоу „Детска фантазия“. Не пропускайте да видите как 24 деца правят едновременно красиви сандвичи-мечта, с декорации и огромно въображение.

В 10.30 ч. ще започне гвоздеят в програмата на изложението – състезанието за професионалисти „Майстор месар“. 17 финалисти, от които 3 жени ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяване на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо и ще воюват за място в националния отбор на България по транжиране.

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.