МЕДИИТЕ ЗА НАС

„Дни на българското месо“

юли 21, 2019

В Сливен през октомври ще покажат умения по транжиране, ще въртят наденици, кюфтета и кебапчета по собствени рецепти

 

България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по транжиране в американския град Сакраменто. Специалният конкурс „Майстор месар“ за селекция на най-добрите ще се проведе на 11-12 октомври в Сливен. Участниците ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяване на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За допълнителни точки ще трябва да демонстрират и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта, както и идея за атрактивен продукт от месо или кулинарен аламинут. Състезанието „Майстор месар“ се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се проведе в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. Целта му е да популяризира вкусното българско месо и професиите „обезкоствач/транжор“ и „кулинар“. Шеф-готвач и ученици от професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен ще приготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а утвърдени майстори ще показват как се приготвя качествен суджук и луканка. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“. Състезанието „Майстор месар“ е част от „Дни на българското месо“. Agrozona.bg

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.