МЕДИИТЕ ЗА НАС

„Дни на българското месо“

сеп. 12, 2019

Гимназисти в Сливен приготвят вкусни ястия с месо за малчугани 

Ученици от професионалната гимназия по хотелиeрство и туризъм в Сливен ще покажат как месото може да се включи атрактивно в менюто на децата и подрастващите и каква е ползата от него.

Демонстрацията е в рамките на „Дните на българското месо“, организирани от Асоциацията на месопреработвателите в България, предава БТА. Производителите и ценителите на продукти и деликатеси от българско месо се събрат на 11 и 12 октомври в Сливен.

Учениците, заедно с шеф-готвачи и майстори кулинари, ще демонстрират уменията си в приготвянето на суджуци, луканки и други месни специалитети в кулинарен конкурс „Да сготвим заедно“.

Кампания ще разясни значението и ползите от консумацията на месо, което е важно за функционирането и правилното развитие на подрастващите. Децата под 10 години ще участват в кулинарно шоу „Детска фантазия“, където ще могат да изработят сандвичи с месни продукти.

„Дни на българското месо“ е проект на Асоциацията на месопреработвателите в България и се провежда в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“.

Agrozona.bg

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.