МЕДИИТЕ ЗА НАС

БНР: Нови изисквания за етикетите на месните продукти (интервю с д-р Диляна Попова)

сеп. 12, 2014

Д-р Диляна Попова от Асоциацията на месопреработвателите каза в „Преди всички“, че от 13-и декември влизат допълнителни изисквания за етикетирането на месните продукти.

Те са изисквания за добра четливост. Тя е свързана с размера на шрифта. Има задължителни реквизити, които трябва да са върху етикета. В колбасите, в неядливи обвивки, това трябва да е обозначено.

Другото изискване е за вещества, които предизвикват алергии – в отличаващ се шрифт.  За замразеното месо допълнително трябва да се напише датата на замразяване и да се уточни срок на годност. Много често в магазините се замразяват храни, които не са продадени. Това ще подлежи на ефективен контрол, каза още д-р Попова и увери:
Провели сме обучение на производителите, издадохме ръководство
.


Цялото интервю на Веселина Миланова с д-р Диляна Попова, може да чуете в звуковия файл в уеб сайта на БНР.

Атанас Урджанов - председател на управителния съвет на АМБ

 

Атанас Урджанов е роден на 02.12.1972 г.
Икономист по образование с почти 20-годишен опит в областта на месопреработката.
От 2010 г. е член на Контролния съвет на АМБ и негов председател, а от 2013 г. е член на Управителния съвет на асоциацията.
Опитът в областта на месопреработката развива основно в хранителния холдинг “Белла България”, където работи и до момента.
Притежава лидерски и мениджърски умения. С опит в областта на управление и международен маркетинг, икономика, управление на финансите и инвестициите, проучване на пазара, управление на персонала, съвременни информационни технологии, работа в екип, управление на проекти.